Svårt att hitta ett nyttigt mellanmål som dessutom är fritt från laktos och gluten? Chiapuddingar har blivit vanligare och kan nu anses som en hälsotrend i Sverige. En chiapudding passar både som frukost och mellanmål och det finns oändliga möjligheter att variera med ingredienser.

Chiafrön är väldigt nyttigt och användbart. Det går att strö det över gröten eller som vi valt att göra, en pudding. Chiafrön innehåller mängde med antioxidanter, vitaminer, proteiner och är en naturlig källa av omega-3. Chiafrön som ingrediens gör ditt mellanmål eller frukost mer fiberrikt och binder stora mängder vatten.

Nu behöver du inte leta längre för här kommer en vegansk chiapudding med chockladsmak som är helt magisk!

Instruktioner

Häll chiafrön i en skål eller ett glas, tillsätt lite av havremjölken och rör om. Vänta några minuter tills fröna svällt något och tillsätt sedan resten av havremjölken, ställ i kylen i minst 2 timmar. Vid servering tillsätter du kakaopulvret och kokosflingorna och rör om ordentligt. Toppa din chiapudding med banan och lite agavesirap.

Ingredienser

2 msk Superfruit Chia
1 msk kokosflingor
2 dl havremjölk
Superfruit Agavesirap
2 msk kakao eller 1 portion That Protein Blissful brown rice and Raw Cacao
Banan

Meny