Våra märkningar

När du handlar hos oss på Ekoträning ska du veta vad du köper. Vi erbjuder närodlat, ekologiskt, fair-trade och klimatsmart. När du klickar in på en produkt förklarar vi produktens innehåll och också eventuell märkning. Vårt mål är att du ska känna dig trygg när du handlar hos oss, både vad det gäller ursprung och påverkan på klimat.

Närproducerat och ekologiskt

Majoriteten av våra produkter är närproducerade och ekologiska. När vi säger närproducerat så menar vi i huvudsak Sverige då vi arbetar i på en nischad marknad där antalet leverantörer är begränsade. Vi strävar mot att endast ha ekologiska produkter i vårt sortiment men undantag förekommer. Detta beror på att vissa företag tydligt visar upp ett ekologiskt eller närproducerat tänk utan att ha ekologisk certifiering. Vi har även vissa produkter som kommer ifrån andra länder, på dessa kräver vi dock ekologisk certifiering. Antingen genom EU-ekologisk märkning eller USDA-organic.

Våra märkningar

På våra produkter kommer du ofta se märkningar så som KRAV, EU-ekologiskt, USDA-Organic eller liknande. Dessa säkerställer kvalité på produktionen av produkten och betyder att produkten är framtagen utan eller med väldigt lite gifter eller bekämpningsmedel. Om du vill veta mer om detta rekommenderar vi Livsmedelsverkets hemsida.

Välj ekologiskt eller närproducerat

Välj närproducerat eller ekologiskt

Tänk på att välja produkter med rätt märkning eller ursprung. Var alltid kritisk när du handlar och överväg alternativ som är mer miljövänliga eller bättre för klimatet. Ett exempel kan vara: Välj en pappersförpackning framför plast. Tänk också på vilket årstid det är. Växer det passionsfrukt i Sverige på vintern? Svaret är nej (om det inte är från ett växthus).

Meny