Miljövänlig frakt, för ett bättre klimat

Isar smälter och medeltemperaturen går upp på jorden. Om Sverige och övriga världen ska nå upp till Parisavtalet så är det ytterst viktigt att alla hjälper till. Privatpersoner och företag kan göra stor skillnad genom att konsumera annorlunda. Ekoträning.se använder sig uteslutande av miljöfrakt från DHL när vi skickar våra paket, vi källsorterar allt material och ställer krav på våra leverantörer att inte använda miljöfarligt emballage vid transporter.

Miljövänlig frakt med DHL

Vid varje transport vi gör ut ifrån vårt lager så använder vi oss av DHL miljöfrakt. Detta innebär att vi sänker CO2-utsläppen (koldioxid) och bidrar till ett hållbart företagande. För varje paket vi skickar med miljövänlig frakt så innebär det att vi betalar ca 10 kronor extra. Med tanke på det antal paket vi skickar med DHL så innebär detta ett ganska stor kostnad för oss. För Ekoträning.se är det dock självklart att bidra till ett hållbart företagande där vi gör så litet klimatavtryck som möjligt. Därav finns det inga alternativ för oss än att skicka dina varor med miljövänlig frakt.

Genom att välja Miljövänlig frakt kan kunder sänka transporters klimatavtryck och driva på utvecklingen. Intäkterna används för att investera i fordon med kostnadsdrivande miljöteknik. Ett arbete som ger garanterade miljövinster i vårt svenska transportnätverk. Vi på Ekoträning.se har länge funderat på om vi ska erbjuda fri frakt. Det är något som konsumenten har vant sig vid när de e-handlar. Frågan tåls att diskuteras för gratis frakt innebär flera och mindre ordrar vilket i sin tur bidrar till fler lastbilar ute på vägarna. Vi rekommenderar alla att tänka igenom sina köp när de e-handlar och i största möjliga mån samlar sina köp för att minska frakttillfällena.

Uträkning

Om vi skickar 10 paket under en dag så innebär detta att vi betalar DHL totalt 100 kronor för att minska CO2-utsläppen.

Om vi skickar 100 paket i veckan betyder det att vi investerar 1000 kronor i klimatets framtid.

DHL cyklar med paket

Så här funkar miljövänlig frakt

När vi skickar ett paket med DHL miljöfrakt använder vi oss av en speciell tilläggstjänst som är 10 kronor dyrare än att skicka ett vanligt paket. Paketet skickas därefter med fordon som går på förnybart bränsle eller så används pengarna för att kompensera för de CO2-utsläpp som transporten orsakar. Du kan tydligt se på ditt paket att det skickats med miljöfrakt för att packsedel är märkt med “CO2”.

Föregående inlägg
Discofredag 5 Juli
Nästa inlägg
Utvalda miljöprojekt

Related Posts

Inga resultat hittades.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fill out this field
Fill out this field
Vänligen ange en giltig e-postadress.
You need to agree with the terms to proceed

Meny