Vegansk Choklad

Vi minns när man fick smaka på choklad första gången. Det var en fantastisk söt smak som aktiverade varenda smaklök. Choklad är lite av ett samlingsnamn för produkter som görs på kakaobönan. Fram tills ganska nyligen har denna typ av produkter inte varit tillgängliga för personer som är känsliga för laktos eller håller en vegansk kosthållning. Vi tycker att det är hög tid att ändra på det och även erbjuda vegansk choklad och mjölkfri choklad!

Vi kan med sant nöje presentera vegansk choklad och mjölkfri choklad i världsklass till våra kunder. Den största skillnaden från vanlig choklad är att basen är av ris istället för mjölk. Fördelen med mjölkfri choklad är att den inte innehåller laktos. Mjölkfri choklad passar bra för dig som är vegan eller laktosallergiker.  Våra chokladprodukter innehåller inga animaliska ingredienser. Majoriteten av chokladen vi säljer är dessutom ekologisk och ibland även Fair Trade-märkta.

Mer vegansk choklad åt folket!

Choklad är en fantastisk produkt som med åren kommit att bli en viktig produkt för oss svenskar. Det är just det breda användningsområdet som gjort den så populär. Idag hittar du choklad i bakverk, glass, godis och som smaksättare i matlagningen bland annat. Kakaobönan hittar du vanligtvis i Sydamerika eller i Västafrika. Kakaoträd är mycket vanlig där och känns igen på dess mörka bark. Från trädets fruktkapslar hittar du kakaobönorna som används för framställning av choklad. Det är en komplicerad process där bönorna både fermenteras och torkas innan de kan användas.

Passa på att att beställa hem ett paket med dina andra varor. Fredagsmyset är säkrat.

Visar alla 3 resultat

Meny